معمار

معمار و معماری، تاریخ هنر، ایران شناسی، گاهی تراوشات ذهن

آب چه در شهر رشت که به شهر باران معروف است و چه در یزد که منطقه کم آب ایران است و چه در قم که شهری با آب شور است، باید قیمت گذاری درست داشته باشد و قیمت آن بیش از نرخ تورم، و متناسب با درجه کمیابی آب و همچنین هزینه های سنگین لوله کشی، طرح فاضلاب، تصفیه، پمپ، احیای قنات ها و سایر منابع آب باشد تا در آینده بتوانیم با مشارکت دولت و خود مردم آب را برای حفظ حیات و زندگی و رشد فرزندانمان حفظ کنیم و به یاد داشته باشیم که در اقلیم کم آب ایران آب مهمتر از زمین و نفت و بنزین و است و اگر به قیمت بنزین بها می دهیم باید به قیمت آب هم بها داد....

اقتصاد دانان می گویند که "قیمت" تابع درجه کمیابی کالاها و خدمات است یعنی اگر مثلا کالایی مانند آب شیرین و تصفیه شده کمیاب است باید قیمت آن در حدی باشد که مردم صرفه جویی کنند و یا درست و منطقی مصرف کنندو از هدر رفتن وتبخیر آن جلوگیری کنند.

 

 

اما نرخ آب بها در کشوری خشک ونیمه خشک مانند ایران که برخلاف اروپا، زمین زیاد داریم و آب عامل کمیاب تولید است مورد توجه مسوولان نبوده است . تعیین قیمت زمین و مالکیت آن از گذشته های دور همواره محل مناقشه و دعوا و اختلاف و بحث و نظر بوده است اما در مورد گرانبهاترین منابع یعنی آب در ایران، مورد کم لطفی قرار گرفته است.
گذشتگان ما قدر آن را می دانستند و برای یک کاسه ‌آب بیشتر صدها متر پایین تر  در عمق زمین می رفتند ویا کیلومترها در خاک ایران قنات و چاه ایجاد کردند. تا حدی که گفته می شود وسعت قنات های ایران فاصله کره زمین تا کره ماه است.
لذا در شرایطی که جهان به موضوع آب بیش از نفت و سوخت بها می دهد، و وضعیت  آب در منطقه ای مانند ایران، در شرایط بحرانی گزارش شده است، نباید شاهد وضعیتی باشیم که مصرف کننده هیچ انگیزه ای برای کاهش مصرف آب نداشته باشد.
نکته بسیار حایز اهمیت درتحلیل اقتصادی وضعیت آب در کشور این است که عامل کمیاب تولید در کشور پهناور ایران، زمین نیست بلکه آب است و لذا تحلیل اقتصادی در ایران متفاوت از اروپاو آمریکاو سایر نقاط جهان است و کارایی بیشتر می اندیشیم باید بدانیم که آب کمیاب تر از زمین است. و لذا قیمت آن حداقل باید متناسب با کالاهای دیگر افزایش یابد و حتی طبق قواعد اقتصادی باید بالاتر از کالاهای دیگر در ایران باشد.
شاید اگر دراصلاحات ارضی و سایر برنامه های آمایش سرزمین و توسعه کشور به این موضوع توجه می شد و به جای اصلاحات ارضی، از اصلاحات آبی سخن به میان می آمد، در طول تاریخ، و در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی،‌اجتماعی و فرهنگی با وضعیت بهتری در مدیریت کشور مواجه می شدیم. زیرا وقتی از ابتدا دچار خطا می شویم و به جای توجه به آب به زمین توجه می کنیم به این معنی است که قادر به افزایش کارایی و توسعه کشور نخواهیم بودو نتیجه این اقدامات عملا کاهش تولید کشاورزی وصنعتی و... بوده است.
مثال روشن در این زمینه توجه به این نکته است که گاهی در طول تاریخ، ایرانیان محل اقامت زارعان، رعیت،‌خان و سایر روستائیان را متناسب با تغییر مسیر آب قنات ها تا 7 کیلومتر تغییر می داده اند. چنین مثالی نشان دهنده این واقعیت است که آب باید یکی از محورهای مهم نظام برنامه ریزی کشور باشد و نحوه تفکر برنامه ریزی را نیز اصلاح نماید تا کارایی در نظام برنامه ریزی افزایش یابد.
متاسفانه، با این تحلیل اشتباه تاریخی در 100 سال اخیر، که نباید فشار  هزینه آب و برق و بنزین و... بر مردم زیاد باشد تقریبا با هزینه نزدیک به صفر به توسعه آبرسانی و مصرف آب پرداخته ایم و با این تحلیل که رعیت باید صاحب زمین باشد،‌ تمام نظام طبیعی توزیع منطقی آب و مناسبات اجتماعی را به هم زده ایم و پدیده های شهرنشینی و مصرف گرایی و گسترش خدمات به جای کشاورزی و صنعت و... را حاکم کردیم...
حاکم شدن انسان بر طبیعت و فشار بر منابع ایران تاجایی پیش رفت که به جای احداث کارخانه فولاد در بندرعباس و هرمزگان و دریای عمان، کارخانه ها را به منطقه کم آب اصفهان آوردیم و در کنار اشتباهات دیگر و افزایش تولید کشاورزی و چاه های غیر مجاز و...  نتیجه آن شد که می بینیم.

 

 

با توجه به این مقدمه، که مشتی نمونه خروار است، لازم است که در مقطع کنونی مطرح شدن بحران آب در کشور که در آینده به یک پدیده جهانی تبدیل می شود،‌به ابعاد حل مسئله بپردازیم.
در راهکارهای بلندمدت، کارشناسان برنامه های گسترده ای را برای افزایش سرمایه گذاری ارائه داده اند که نیازمند صرف زمان است.
اما  راه حل کوتاه مدت، طرح ضربتی برای جلب مشارکت همه کشور در کنترل مصرف آب است و ابزار مهم آن، احترام به نهاد "قیمت" در بازار آب کشور است. تا حداقل از هدر رفتن آب جلوگیری کنیم و به جای یک لیوان آب در هنگام شستن صورت و مسواک زدن، یک سطل آب را هدر ندهیم.
اگر تنها از شیرهای آب اهرمی به جای مدل های پیچی قدیم استفاده کنیم و در حمام  و ظرف شویی و توالت به کار بگیریم و یا  از آبیاری قطره ای با لوله های پلی اتیلن با کیفیت استفاده کنیم، می توانیم کشور را  از بحران آب نجات دهیم.
بایدقدر باران و منابع کمیاب آب در کشور را بدانیم و برای صیانت از آن فکر کنیم.

 

 

این راه حل بدون شک موافقت همه گروه های فکری و مکاتب اقتصادی را به همراه دارد و از نهادگرایان که گسترش نهادهای مدنی را پیشنهاد می کنند تا طرفداران نظام اقتصاد بازار، و حتی کسانی که به عدالت و افزایش حدود دخالت دولت در حل این معضلات اعتقاددارند، همگی بر افزایش منطقی و معنادار قیمت آب برای کاهش مصرف و ایجاد انگیزه وافزایش سرمایه گذاری در آب و فاضلاب اعتقاددارند.
براین اساس،  لازم است که با مطالعه در شاخص های قیمت کالاها و خدمات و روند شاخص تورم و به طور مشخص قیمت آب در کل کشور و مناطق مختلف، تصویری در مقابل خود داشته باشیم تا درک بهتری از عقب ماندن قیمت آب از سایر کالاها و خدمات معیشتی داشته باشیم.
زیرا در شرایطی که هزینه ماهانه خانوار 4 نفره کارگری را 2.2 میلیون و خط فقر نسبی را 3 میلیون تومان برآورد کرده اند،  باید به این پرسش پاسخ داد که چرا ارزش مندترین مایه زندگی وحیات را با کمترین ارزش هدر می دهیم و برای صیانت از آن کاری نمی کنیم؟!
    

            

مقایسه شاخص رشد تورم و قیمت آب  در مرداد 1393

با سال پایه  1390= 100    -  واحد درصد

جهت تهیه کتاب های حقوق کاربردی آب و مشاوره حقوقی در زمینه آب با وکیل عباس بشیری نویسنده کتاب های حقوق کاربردی تماس حاصل فرمایید

 شماره تلفن همراه 09121271413

 

 

شاخص تورم در کل کشور 27 واحد بالاتر از شاخص قیمت آب بوده است و نشان دهنده بی توجهی به مدیریت آب از طریق قیمت آب است.
همان طور که در جدول ملاحظه می شود تنها در شهرهای قم، یزد و زنجان، شاخص رشد قیمت آب با تورم متناسب و یا بیشتر است و باعث انگیزه در مردم برای صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفتن آب می شود.
اما در تمام استان های کشور اختلاف شدیدی بین شاخص تورم و شاخص قیمت آب وجوددارد.
اما این سوال اساسی وجود دارد که اگر در اقلیم ایران کمیاب ترین منابع و دارایی آب است چرا رشد قیمت آن پایین تر از تورم و سایر کالاهاست
تنها در زنجان شاخص قیمت آب برابر شاخص تورم در سال های پس از 1390 بوده است.
خوشبختانه در شهرهای قم با 39-  و یزد 18-  به خاطر وضعیت خاص کم‌ابی و شوری آب در این دو شهر، از وضعیت خوبی از نظر قیمت آب برخوردارند و رشد قیمت آب بیش از نرخ تورم این دو شهر بوده است. البته باید توجه داشت که آیا قیمت آب وزن لازم را در هزینه خانوار دارد که مردم را تشویق به صرفه جویی کند یا خیر؟
اما در شهرهای دیگر اختلافات فاحشی وجوددارد مثلا در شهر قزوین اختلاف 63 واحد است یعنی شاخص تورم 209 و شاخص قیمت آب 146 و خیلی کمتر از تورم بوده است.  
طبق آنچه در جدول می بینیم هرچه علامت مثبت و بزرگتر باشد وضعیت خراب تر است.

 

شاخص عدد 172  برای آب کمتر از شاخص سایر کالاها و خدمات

در حالیکه عدد شاخص کل تورم در مردادماه 93  به قیمت سال پایه 1390= 100 معادل 199.3 بوده این عدد برای آب تنها معادل 172.6 بوده و از عدد شاخص در تمام گروه های مهم و حساس و با اهمیت کالایی و خدمات پایین تر بوده است.

شاخص تورم درمرداد 93 حتی برای نان 209 بوده و برای خوراکی ها که حساسیت زیادی از سوی دولت و... دارند عدد 214،‌گوشت 204، آشامیدنی 251، پوشاک و کفش 255، اثاث و لوازم خانگی 253،‌ بهداشت و درمان 226  و حمل و نقل 216 بوده است.
با وجود حساسیت زیادی که دولت نسبت به قیمت کالاها و خدماتی مانندنان، خوراکی ها، بهداشت و درمان، حمل و نقل و... دارد و  هزاران میلیارد تومان هزینه ویارانه برای آنها صرف می شود و  دائم به کنترل و تنظیم بازار در مورد کالاهای معیشتی اهمیت داده است، اما آمارها نشان می دهد که رشد قیمت همه این کالاهای معیشتی بالاتر از رشد نرخ آب بوده است. این موضوع باعث می شود که مردم مفهوم صرفه جویی در مورد خوراکی، گوشت، دارو، درمان، تاکسی،‌اتوبوس،‌مترو  و حتی نان به عنوان برکت خداوند را به خوبی درک کنند و در کنترل مصرف آن کوشش کنند.
اما متاسفانه به دلیل پایین بودن نرخ رشد آب بها، و با وجود بحران آب در اقلیم خشک ایران، چنین مفهومی همچنان دور از دسترس است.
توجه به این نکته حایز اهمیت است که نرخ آب بها برای سال ها در وضعیت ثابت بوده و نوسان و تغییری نداشته است و با وجود افزایش 42 درصدی در مرداد 93 نسبت به مرداد 92، و رشد 18 درصدی در مرداد نسبت به تیرماه 93، بازهم عدد شاخص یعنی 172 پایین تر از بسیاری از کالاها است!
این وضعیت نشان می دهد که وزارت نیرو،‌  سازمان های آب و فاضلاب منطقه ای برای مدتی طولانی از امکان دریافت آب بها به قیمت منطقی و ایجاد درآمد متناسب با نیازها و هزینه ها محروم بوده اند.
حال اگر قرار است که با بحران آب مقابله شود نیازمند آن هستیم که به این موضوع بیشتر توجه شود و به عنوان یک معضل ملی در دستور کار باشد و لذا عزم ملی می خواهد تا مشکل را حل کند.
دولت بهتر است به جای پرداخت یارانه نقدی، این پول را برای خود مردم و نجات کشور از بحران کم آبی استفاده کند و یا حداقل اجازه دهد که فرصت های از دست رفته گذشته برای افزایش قیمت آب و رشد سرمایه گذاری ها در چند سال پیش رو جبران شود.
قطعا اگر شاخص قیمت آب بر اساس سال پایه 1383=100 یا 1376=100 و بهتر از همه موارد سال پایه 1352=100 رشد قیمت آب را با تورم و سایر کالاها مقایسه کنیم، وضعیت تاسف بار از آن چیزی است که در این مقاله ارائه دادیم.

شاخص آب در گیلان 187.7 کمتر از 199.6 شاخص تورم

با توجه به شاخص تورم که در مرداد 93معادل 199.3 و با ضریب اهمیت 100  برای کل کالاها و خدمات اعلام شده است.
این شاخص برای آب در کل کشور 172.6 با ضریب اهمیت اندک 53 صدم درصد  اعلام شده است. یعنی 1 از 200  
به عبارت دیگر با وجود اهمیت فوق العاده زیاد آب در زندگی ایرانیان، اهمیت آب در کل هزینه های زندگی رقم اندک با ضریب نیم درصدی است.
آمارها نشان می دهد که شاخص قیمت آب در استان گیلان معادل 187.7 در مرداد 93 بوده که نسبت به شاخص تورم در استان گیلان با 203.4 به میزان 25.7 واحد کمتر است همچنین از شاخص تورم کل کشور به میزان 199.3 به میزان 11.6 واحد کمتر بوده است.
به عبارت دیگر، شاخص قیمت آب در کل کشور معادل 26.7 واحد کمتر از شاخص تورم کشور است و شاخص قیمت آب در استان گیلان نیز معادل 25.7 واحد کمتر است. براین اساس، می توان این تحلیل را ارائه داد که قیمت آب در کل کشور  فاصله معناداری با تورم و سایر شاخص های کالاها و خدمات دارد.
شاخص قیمت آب تنها در منطقه یزد و حاشیه کویر مرکزی ایران که مشکلات کمبود منابع آب دارد معادل 222 واحد در مرداد 93 بوده است که نسبت به شاخص تورم در این منطقه یعنی عدد 204 بالاتر بوده و 18 واحد بیشتر بوده است.
این نرخ ها در منطقه یزد تقریبا برعکس سایر نقاط کشور است و باعث صرفه جویی  بیشتر توسط مردم قانع و صرفه جوی یزد شده است.

 


بالاترین رشد تورم نسبت به ماه قبل در استان گیلان

شاخص كل بهاي كالاها و خدمات مصرفي در مردادماه ١٣٩٣ نسبت به تیرماه 93 در تمام استانهـاي کـشور با افزايش همراه بود و در کل کشور نیز 1.3 درصد گزارش شده است. اما بيشترين ميزان افزايش متعلق به استان گيلان معادل 2.1 درصد و کمتـرين آن مربوط به استان خراسان شمالي معادل  4 دهم درصد بود. شاخص مذکور در استان تهران معـادل 1  درصد افزايش داشته است.
براین اساس روشن است که متناسب با رشد تورم مرداد در استان گیلان به میزان 2.1 درصد، برای متناسب ساختن نرخ سایر کالاها در استان گیلان با نرخ تورم، باید به بالا بودن نرخ های تورم ماهانه در استان گیلان توجه شود و انتظار این است که برای ارائه خدمات وسرمایه گذاری بهتر در بخش آب و فاضلاب، باید به اصلاح نرخ خدمات از جمله آب بها متناسب با تورم استان گیلان و تورم کشور توجه شود.  

سهم اندک آب در گروه مسکن،‌آب، گاز و سوخت

کارشناسان اقتصادی نظر به اهمیت و همگرایی  و تناسب کالاهایی مانند مسکن،‌آب و گاز و سوخت، همه آنها را دریک گروه قرار داده اند. اما متاسفانه با وجود افزایش قیمت سوخت و مسکن، در سالهای اخیر،‌به افزایش قیمت آب در حد مورد انتظار و حداق درحد میانگین این گروه عمده و معیشتی برای زندگی مردم توجه نمی شود. سال هاست که برای قیمت بنزین و گاز و برق سخن می گوییم اما برای قیمت آب حساسیت ویژه ای وجود ندارد.
شاخص مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت ها در کل کشور در مرداد 93 نسبت به تیرماه 93 با رشد 2.2 درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل یعنی مرداد 92  با رشد 16.2 درصد همراه بوده که از رشد شاخص تورم در مرداد نسبت تیرماه 93 به میزان 1.3 و رشد شاخص تورم نسبت به ماه مشابه سال قبل یعنی مرداد 92 به میزان 14.7 درصد بالاتر بوده است.
در مردادماه ١٣٩٣، شاخص بهاي گروه مسكن، آب، برق و گاز و ساير سوختها نسبت بـه ماه قبل با افزايشي معادل ٢/٢ درصد همراه بود. افزايش فوق بيشتر در اثر بالا رفتن شاخص بهاي ارزش اجاري مسکن شخصي و اجاره بهاي مسکن غيرشخصي هر يک معادل 2.1 درصد و تعميـرات و خدمات ساختماني ١/١ درصد بوده است.
 براین اساس، می توان گفت که با توجه به عدم تغییر نرخ آب بها، سهم آب در رشد شاخص گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت ها، صفر و نزدیک به صفر بوده است و در شرایطی که نرخ سایر کالاها و خدمات و از جمله بهای ارزش اجاری مسکن رشد بالای 2 درصد در یک ماه و رشد 16.2 درصدی در یک سال داشته است انتظار این است که نرخ آب بها نیز متناسب با خدمات و کالاهای این گروه و سایر کالاها و خدمات افزایش یابد.


روند 5 ساله قیمت آب در مقایسه با سایر اقلام مهم و معیشتی مردم

روند 5 ساله، نمودار افزایش شاخص تورم بر پایه سال پ1390= 100 در گروه های عمده کالاها وخدمات، شامل خوراک و پوشاک – پوشاک و کفش – مسکن، آب و برق و گاز و سوخت -  نشان می دهد که شاخص کل تورم از عدد حدود 70 در سال 1388 به عدد 200 در سال 93 رسیده است شاخ پوشاک و کفش نیز از حدود 70 در سال 88 به عدد بالای 250 در سال 93 رسیده است. شاخص خوراکی و آشامیدنی نیز از عدد از حدود 60 به 220 در سال 93 رسیده است.
اما شاخص مسکن وآب و برق و گاز و روشنایی از عدد 77 به 160 در سال 93 رسیده است.
به عبارت دیگر، نمودار نشان می دهد که شاخص قیمت و تورم در گروه مسکن و آب و برق و گاز و سوخت، از روندی با ثبات و با نوسان و افزایش کمتری برخوردار بوده و حتی در زیر منحنی شاخص کل تورم حرکت کرده است. و فاصله معناداری با وضعیت گروه پوشاک و کفش و خوراک و آشامیدنی دارد.
این نمودار به خوبی نشان می دهد که افزایش کالاها و خدمات این گروه در مقایسه با تورم و سایر کالاها و خدمات کمتر بوده و ثبات نرخ خدماتی مانند آب، از یک سو باعث سرمایه گذاری و تولید کمتر، کاهش کیفیت، افزایش شدید مصرف، عدم تعادل در عرضه و تقاضا و تشدید بحران آب در کشور می شود.  
حتی در مناطقی مانند شمال کشور، که تصور می شود از محدودیت منابع آب برخوردار نیست، مشکلات فاضلاب، آلودگی محیط زیست، کمبود منابع برای گسترش طرح های آب رسانی و فاضلاب و... عواملی هستند که نیازمند افزایش قیمت آب است و موضوع مصرف بی رویه و مشکلات محیط زیستی و آلودگی منابع آب و... نیازمند ساماندهی، افزایش قیمت آب، سرمایه گذاری های بیشتر و آگاهی دادن به مردم و ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف آب از طریق افزایش قیمت آب است.

جهت تهیه کتاب های حقوق کاربردی آب و مشاوره حقوقی در زمینه آب با وکیل عباس بشیری نویسنده کتاب های حقوق کاربردی تماس حاصل فرمایید

 شماره تلفن همراه 09121271413

شهر

شاخص قیمت آب

شاخص تورم

اختلاف شاخص تورم و قیمت آب

کشور

172.6

199.3

26.7

قم

246

207

39 -

یزد

222

204

18 -

کرمان

175

204

29

سیستان  و بلوچستان

147

204

59

گیلان

188

203

15

همدان

165

211

46

فارس

181

206

25

قزوین

146

209

63

مازندران

190

202

12

مرکزی

199

203

4

زنجان

201

201

0

تهران

138

190

52

آذربایجان شرقی

154

199

45

آذربایجان شرقی

146

204

58

اردبیل

186

207

21

اصفهان

158

201

43

ایلام

186

211

25

البرز

144

188

44

خراسان جنوبی

165

201

36

خراسان شمالی

195

206

11

سمنان

188

205

17

خوزستان

195

207

12


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه سوم اسفند ۱۳۹۹ساعت ۲ ب.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 



کتاب حاضر در زمينه قراردادهاي کار و کارگري ،مشاوره، استخدام، کارشناسي، مجري، کارآموزي ،خريد خدمت،حسابداري، توثيق، اقساطي، کارگذاري و صلح سهام. بيمه هاي درمان، اعتباري،سرمايه گذاري، مسئوليت،باربري،عمر،خودرو،گروهي،آتش سوزي،حادثه، فوت، جامع زندگي، نوسان ارز،خطر نصب، حوادث شغلي،فساد کالا، پيمانکاران،پزشکان،تامين جهيزيه،زندگي،نمايندگي بيمه و... مي باشد.
کتاب نمونه قراردادهای مدرن عباس بشیری منتشر شد.

برای خرید با تخفیف از انتشارات این کتاب، لینک را دنبال کنید.

عباس بشیری وکیل پایه یک دادگستری، به دنبال انتشار سلسله کتاب های حقوقی  خود، از جمله کتاب های مدرن 1 و مدرن 2، کتاب قراردادهای مدرن 3 را در ارتباط با قرارداد های خریدو فروش، مشارکت، قرارداد نمایندگی،  وقرارداد های سرمایه گذاری، منتشر نموده است. سرفصل های اصلی این کتاب و موارد مربوط به قراردادها شامل موارد زیر است:

همچنین جهت دریافت مشاوره حقوقی در ارتباط با قراردادها از سوی وکیل عباس بشیری با شماره تلفن 09121271413 تماس حاصل فرمایید.   http://www.vakilbashiri.com برای تهیه کتاب به شماره 66482830 در تهران نشر جنگل تماس بگیرید

قراردادهای خرید و فروش:

قرارداد خرید و تهیه ون صب لوله های شبکه جمع اوری فاضلاب

قرارداد تولید و فروش پودر ماهی

قرارداد واگذاری انشعاب و فروش انرژی

قرارادا خرید باکس

قرارداد خریدکلیه تجهیزات سامانه آتشنشانی

قراراداد بیع قطعی شش دانگ یک باب خانه

قرارداد تضمینی پشتوانه(خودرو)

قرارداد(قولنامه انتقال ملک)

قرارداد ساخت و فروش یک دستگاه تابلو... سلولی 33 کیلو ولت نیروگاه

قرارداد خرید برج های خط انتقال برق 230 کیلو وات نیروگاه

قرارداد فروش تجهیزات ارتینگ و صاعقه گیر

قرارداد خرید خدمات بخش سی اس آر

قرارداد فروش لوازم مصرفی

قرارداد خرید خدمات بخش لنژری مرکز

قرارداد فروش و حمل و نصب تجهیزات دکور بندی سالن اجتماعات

قرارداد خرید یک دستگاه دیگ بخار افقی

قرارداد فروش مجموعه شارژ به همراه قطعات یدکی

قرارداد خرید و تامین انواع رنگ های صنعتی

قرارداد فروش صافی فلنجی

قرارداد خرید کلیه تجهیزات و لوزم مربوط به پروژه برق رسانی

قرارداد فروش یک مجموعه سیستم

قرارداد خرید کلیه قطعات و لوازم یک دستگاه آسانسور

قرارداد فروش ....متر باسداکت به همراه قطعات یدکی

قرارداد خرید دستگاه ژنراتور جهت پروژه

قرارداد فروش تعداد ... عدد شیرهای ... بر اساس پیشنهاد و آنالیز قیمت

قرارداد تامین و فروش آب مورد نیاز شرکت های آ ب و فاضلاب

قرارداد فروش ساخت، نصب و راه اندازی خط تولید ریخت آلیاژ آلومینیوم به روش دایکاست

قرارداد فروش و نصب تجهیزات پیشخوان و میز و قفسه بندی پروژه توسعه

قرارداد خرید کالا و محصولات

قرارداد فروش زمین( برای تولید مسکن به روش های نوین صنعتی)

قرارداد خرید نهال

قرارداد فروش بذر یونجه

قرارداد وجین نمودن

قرارداد خرید خدمات پایگاه بهداشتی مشارکتی

شرح خدمات(بسته خدمتی)

قرارداد فروش و نصب و راه اندازی آسانسور

قرارداد فروش اقلام مورد نیازجهت احداث کامل ساختمان اداری پروژه

شرح موضوع قرارداد مشخصات فنی و استاندارد های فنی

قرارداد خرید 2 دستگاه اتو کلاو

قرارداد فروش انشعاب آب

قرارداد خرید کالا(ردیف، شرح کالا، شماره فنی، مقدار، واحد کالا و...)

قرارداد امانت اتومبیل

نمونه فرم شماره دو فرم تحویل خودرو

قرارداد فروش اقساطی و تعهد نامه خرید کالا

قرارداد فروش محصولات تولیدی بر اساس پیشنهاد و آنالیز قیمت

قرارداد فروش ساخت و واگذاری شش دانگ یک واحد آپارتمان

قرارداد پیش فروش واحد مسکونی مجموعه ... واحدی

پیوست شماره یک

قرارداد فروش... دستگاه مانیتور

قرارداد توافق همکاری مشارکت خدمات پزشکی

قرارداد مشارکت تامین اعتبار مالی

قرارداد مشارکت مدنی در زمینه ارسال  محصولات مجازی از طریق پست

قرارداد مشارکت ناشر در تبلیغ تلویزیون جمعی

قرارداد مشارکت مدنی برنامه ریزی و هماهنگی لازم جهت معرفی فروشگاه

قرارداد مشارکت برگزاری تور های هوایی و زمینی

قرارداد مشارکت سرمایه گذاری طرفین در امر واردات، عرضه، فروش محصولات و لوازم یدکی

قرارداد مشارکت در بهره برداری در امور حمل ونقل مواد معدنی دریایی

قرارداد مشارکت طرفین با سرمایه و کار بالمناصفه و متساوی بین مالک و عامل

قرارداد مشارکت در احداث بنا

قرارداد مشارکت، سرمایه گذاری و همکاری برگزاری و اجرای تورهای تفریحی و گردشگری هوایی و زمینی فی مابین طرفین

قرارداد مشارکت و همکاری برنامه های تحقیقاتی، مطالعاتی، تخصصی

قرارداد مشارکت و واگذاری در راه اندازی بخش سی تی اسکن بیمارستان

قرارداد مشارکت  عمومی در طرح های عمرانی خدماتی، فرهنگی، ورزشی، رفاهی و تفریحی (آئین نامه مشارکت 20/7/84-ش2/7/84/1565)

قرارداد مشارکت و همکاری در ورود و فروش کالا و محصولات قرارداد مشارکت اجرای عملیات سیویل فونداسیون ها و سازه های بتنی پروژه

لیست دستمزد و حقوق پرسنل جهت اعمال ردیف 11 ماده9

قرارداد مشارکت، تاسیس شرکت ، استاندارد سازی شناخت بازار، تولید انبوه

قرارداد واگذاری مشارکتی داروخانه

فصل دوم: قرارداد های سرمایه گذاری

قرارداد سرمایه گذاری

قرارداد سرمایه گذاری در بورس

اجاره به شرط تملیک

قرارداد واگذاری سر قفلی

قرارداد سرمایه گذاری جهت امور بازرگانی

قرارداد خرید یک دستگاه آسانسور

قرارداد خرید کلیه امور مهندسی، تامین و .... ( اعتبار اسنادی)

قرارداد خرید دو مرکز تلفن دیجیتالی

قرارداد فروش بتن

قرارداد خرید و نصب و راه اندازی ... دستگاه ....با گارانتی و کاتالوگ معتبر

مشخصات فنی

قرارداد خرید کالا با رعایت استاندارد های ملی و بین المللی

قرارداد بیع پس از اتمام احیاء کل اراضی

نوع سند قرارداد فروش اقساطی ناشی از مشارکت مدنی

قرارداد فروش جرثقیل

قرارداد فروش قطعات مدفون سگمنت های تونل آب رسانی

قرارداد خرید سم

قرارداد حمل کالا توسط کامیون به مقصد کشور خارجی

قرارداد فروش اصله نهال خرما

قرارداد خرید کالای خارجی از طریق سیستم بانکداری تامین کننده اعتبار

قرارداد خرید کالا طبق استاندارد و تایید دستگاه نظارت و مدیریت اجرا

قرارداد مشاوره ای دریافت وام و تسهیلات بانکی( ارزی و ریالی)

قرارداد تهیه و تامین و فروش قطعات

قرارداد خرید زیر سری های بتنی پیش ساخته

قرارداد خرید بر اساس اسناد مناقصه و پیش فاکتور

قرارداد فروش زمین در منطقه ویژه اقتصادی
فصل سوم: قرارداد های مشارکت

قرارداد مشارکت ایجاد بخش های بیمارستانی

قرارداد مشارکت بازار یابی و فروش دستگاه و تجهیزات بیمارستانی

قرارداد مشارکت مدنی جهت اخذ مجوز تاسیس داروخانه

مشارمت نامه خرید، فروش، واگذاری و فروش سهام در سازمان بورس

قرارداد سرمایه گذاری مشارکتی مدیریت جذب منابع مالی پروژه

قرارداد فروش بتن

قرارداد تامین اعتبار مالی توسط بانک خارجی جهت انجام خرید خارجی از کارفرما

قرارداد خارجی تامین اعتبار مالی توسط بانک

قرارداد سپرده سرمایه گذاری

قرارداد کارگذاری، مشاوره، اجرای امور بازرگانی و تجاری جذب سرمایه گذاری، مدیریت مالی در پروژه و ...

فصل چهارم: قرارداد نمایندگی

قرارداد عاملیت فروش- شرکت

قرارداد عاملیت فروش محصولات سنگین

قرارداد عاملیت توزیع و فروش

قرارداد شرایط مورد نظر برای اعطای نمایندگی به شرکت های همکار جهت فروش و ارائه خدمات پس از فروش محصولات نرم افزاری

 قرارداد نمایندگی بازرگانی

قرارداد شماره 5 تعمیر و بازسازی دستگاه ها و کالا های خریداری شده

قرارداد توزیع- وارد کننده انحصاری- توزیع کننده انحصاری

قرارداد عاملیت توزیع و فروش کارت

قرارداد عاملیت اعطای تسحیلات ارزی

قرارداد عاملیت توزیع روزنامه نشریه

قرارداد نمایندگی آزمون و فروش جزوات

قرارداد عاملیت صدور ضمانت نامه اعتباری

قرارداد اعطای نمایندگی فروش محصولات با علامت تجاری

قرارداد واگذاری نمایندگی مجاز فروش توزیع و فروش محصولات تولیدی و وارداتی

قرارداد اعطای نمایندگی موقت جهت انجام امور فرهنگی و آموزشی

قرارداد اعطای نمایندگی فروش سامانه پیام  کوتاه

قرارداد نمایندگی ارائه خدمات فرودگاهی کالا های خطرناک

قرارداد امتیاز نمایندگی شرکت در ایران

ضمیمه شماره 1

قرارداد نمایندگی فروش با ر

قرارداد نمایندگی فروش در قلمرو ایران

قراردادهای نمایندگی توزیع نشریات

قرارداد نمایندگی فروش محصولات نرم افزار رایانه ای

قرارداد واگذاری نمایندگی توزیع و فروش محصولات تولیدی و وارداتی شرکت با شرایط و قیمت های ابلاغی

قرارداد نمایندگی توزیع نشریات

قرارداد واگذاری نمایندگی استانی

قرارداد اعطای نمایندگی بازار یابی،  فروش و ضمانت خدمات پس از فروش محصولات

قرارداد اعطای امتیاز شعبه به شخص حقیقی

قرارداد نمایندگی شرکت فنی مهندسی

قرارداد اعطای نمایندگی متقابل

قرارداد امتیاز نمایندگی شرکت ... در ایران
فصل پنجم: قرارداد های متنوع در مورد لزوم جامعه

قرارداد نگهداری سخت افزاری و نرم افزاری دانشکده فناوری های نوین

قرارداد خرید نرم افزار ارتقاء و پشتیبانی سیستم قرارداد تمدید دوره پشتیبانی نرم افزار

قرارداد مشاوره کلان فناوری اطلاعات

قرارداد واگذاری فعالیت های پشتیبانی و خدماتی

شرایط اختصاصی قرارداد

قرارداد خدمات پشتیبانی نرم افزار مدیریت داروخانه

قرارداد خدمات شارژاینترنت

قرارداد استفاده از خدمات صدور ویزا کارت مجازی توسط وب سایت

قرارداد طراحی صفحات وب، نرم افزار های تحت ویندوز، نرم افزار حسابداری، نرم افزار اداری

قرارداد شرایط و ضوابط طراحی وب سایت فارسی و انگلیسی

قرارداد شرایط و ضوابط پشتیبانی شبکه

قرارداد برخورداری نماینده از خدمات شرکت اعطاء کننده نمایندگی

قرارداد توسعه سیستم نرم افزاری خودرویی اتو کد

قرارداد ثبت نام جشنواره یا نمایشگاه نرم افزار

برگزاری کارگاه آموزشی/ سمینار تخصصی

پیش نویس قرارداد واگذاری غرفه نمایشگاه نرم افزار ها و سخت افزار

آئین نامه مقررات و ضوابط نمایشگاه

قرارداد پروژه نوین سازی  سیستم های اطلاعاتی هوا شناسی کشور

قرارداد با مالک و متصرف برای اجازه عبور خطوط نیرو

اولین جدول ضمیمه به این قرارداد

دومین جدول ضمیمه به این قرارداد

قرارداد برای عبور سیم یا کابل از عرض خطوط آهن

قرارداد با مالک برای اجازه عبور خطوط نیرو با تیر های پایه
قرارداد تکریب

صورت وضعیت قرارداد تکریب

قرارداد خدمات سایت

قراردادهمکاری بازاریابی فروش نصب، آموزش و پشتیبانی نرم افزار

قرارداد اختصاص فضای وب

متن کامل قوانین که تمامی مشتریان – نمایندگان مستلزم رعایت آن هستند

قرارداد تهیه، ایجاد، استقرار تجهیزات... خدمات بعدی شبکه

قرارداد پشتیبانی شبکه فروش و توزیع

قرارداد خدمات انبوه تعداد اس ام اس

قرارداد پنل ارسال پیام کوتاه

قرارداد خرید لیسانس نرم افزار

قرارداد استقرار نظام بازرسی ریسک

فرم تعهد پیمانکار در حیطه وظایف

موضوع : چک لیست تعهد پیمانکار به موارد بهداشت، ایمنی و زیست محیطی

شرایط فنی خصوصی پروژه بازرسی بر مبناء ریسک آر بی آی

قرارداد پست جواب و قبول

قرارداد خرید خدمات از بخش غیر دولتی موضوع ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

قرارداد تهیه نقسه مبنایی کاداستر شهری

نمودار زمانبندی تهیه نقشه مبنایی کاداستر به مقیاس یک پانصدم از شهرهای... بنا به پیشنهاد پیمانکار

قرارداد خرید خدمات هنری(نویسندگی، ترجمه، کارگردانی، بازیگری، عروسک سازی، آهنگ سازی، نوازندگی و ...)

قرارداد تشخیص واحد های مسکونی

قرارداد شستشو و لایروبی شبکه فاضلاب

شرایط خصوصی قرارداد مربوط به شستشو و لایروبی شبکه جمع آوری فاضلاب

دستور العمل شستشو و لایروبی شبکه های جمع آوری فاضلاب شهری

قرارداد جابجا کردن خطوط تلفن

قرارداد برداشتن اختلالات الکتریکی از خطوط تلفن

قرارداد مربوط به اختلالات فیزیکی و الکتریکی

قرارداد عبور خطوط برق

قرارداد صدور گواهی تاییدیه مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک

تفاهم نامه همکاری فی مابین فدراسیون آمادگی جسمانی و ایروبیک جمهوری اسلامی ایران و شرکت تعاونی علم و ورزش سبز

قرارداد احداث سایت رادیویی (کلید در دست)

قرارداد خرید عوامل کنترل بیو لوژیک و تجهیزات

قرارداد خدمات بسته بندی، آزمایشگاهی و پشتیبانی

قرارداد مرکز همایش های بین المللی به منظور برگزاری

قرارداد نصب جدا کننده ها و سرعتگیر ها و تابلو ها و حفاضت و حراست تابلو ها و علایم(هشدار دهنده، انتظامی و راهنمایی مسیر)

قرارداد باشگاه و بازیکن

قرارداد انجام خدمات کالیبراسیون

قرارداد طراحی داخلی و صنایع دستی

قرارداد فروش اموال معنوی

قرارداد دو جانبه محرمانگی

قرارداد ارائه ویدئو کلیپ

قرارداد اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تامین اجتماعی در مناطق آزاد تجادی – صنعتی جمهووری اسلامی ایران

قرارداد حفر- تغییر محل –کف شکنی – لایروبی

قرارداد خرید خدمات از بخش خصوصی و غیر دولتی به منظور انجام امور تصدی گری وظایف غیر حاکمیتی سازمان

قرارداد آزمایشگاه

قرارداد اجاره ایستگاه

قرارداد اجاره خودرو وانت

قرارداد اجاره آمبولانس

قرارداد پانسیون نگهداری اسب باشگاه

قرارداد کارورزی بین کارورز و واحد پذیرنده

قرارداد مضاربه ترخیص، پاساوان، کابوتاژ، ترانزیت و ...

قرارداد مضاربه بازرگانی داخلی به استناد قرارداد تخصیص تسهیلات

قرارداد جعاله تعمیر مسکن بانک

قرارداد جعاله اقدام اداری ، ثبتی  و قضایی

قرارداد گشت های خارج از کشور

قرارداد ایاب و ذهابمعلولان مراکز غیر دولتی روزانه آموزشی و توانبخشی

قرارداد بین نماینده مجری و واحد پذیرنده

قرارداد فی مابین مسئولین فنی و مدیران واحد های تولیدی

قرارداد تهیه نقشه توپو گرافی یا زمین شناسی

قرارداد انجام خدمات مربوط به قطع و وصل جریان انشعاب برق مشترکین مصارف عادی

+ نوشته شده در  سه شنبه یکم بهمن ۱۳۹۲ساعت ۱۱ ب.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

کانون وکلای دادگستری مرکز


عباس بشیری

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز

لینک جستجوی مستقیم کتب تألیف شده در وب سایت رسمی انتشارات جنگل

 سه درصد فروش کتابهای قراردادهای مدرن هدیه به بیماران روحی و روانی آفتاب میباشد







مجموعه قراردادهاي مدرن 1   (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)
 
انتشارات جنگل
 
عباس بشيري
 
1389 : سال نشر
گالينگور | وزيري | 1304 صفحه
9789649816654 : شابک



مجموعه قراردادهای مدرن 1   (لینک خرید در وب سایت رسمی عباس بشیری - وکالت آنلاین)




مجموعه قراردادهاي مدرن 2
   (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)
 
انتشارات جنگل
 
نویسنده : عباس بشيري
 
1391 : سال نشر
گالينگور | وزيري | 1216 صفحه
9789649818825 : شابک
 

مجموعه قراردادهاي مدرن 2

 
فهرست مطالب قرارداد مدرن 2 (لینک فهرست در وب سایت رسمی عباس بشیری - وکالت آنلاین)




مجموعه قراردادهاي مدرن 3   (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)

انتشارات جنگل

نویسندگان : عباس بشيري، دکتر علي اکبر براتي داراني، مهندس محمد احمدوند


سال نشر : 1391

شابک :   9789649818962

روی جلد

مجموعه قراردادهاي مدرن 3



پشت جلد

مجموعه قراردادهاي مدرن 3




مجموعه قراردادهاي مدرن 4  (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)

انتشارات جنگل

نویسندگان : عباس بشيري، دکتر علي اکبر براتي داراني، مهندس محمد احمدوند

سال نشر : 1391

شابک : 9789649819 


روی جلد

مجموعه قراردادهاي مدرن 4



پشت جلد

مجموعه قراردادهاي مدرن 4





وقف و ارارضي موقوفه  (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)
 
انتشارات جنگل
نویسندگان : عباس بشري، جمشيد زماني، بهزاد رجايي، سعيد باقري
 

سال نشر  : 1391
شابک : 9789649818177


روی جلد

وقف و ارارضي موقوفه


پشت جلد

وقف و ارارضي موقوفه







 
انتشارات جنگل، جاودانه
:انتشارات
عباس بشيري
 

1391 : سال نشر
گالينگور | وزيري | 1144 صفحه
9789649817989 : شابک
 
روی جلد

روابط، حوادث، قرارداد و دعاوي کارگر، کارفرما و کارگاه در حقوق کاربردي ايران


پشت جلد

روابط، حوادث، قرارداد و دعاوي کارگر، کارفرما و کارگاه در حقوق کاربردي ايران
 
(لینک خرید در وب سایت رسمی عباس بشیری - وکالت آنلاین)
 



 

شرايط فني و ضوابط قانوني انواع حريم در حقوق کاربردي ايران
   (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)
 
انتشارات جنگل
 
عباس بشيري، دکتر علي اکبر براتي
 
 
1391 : سال نشر
چاپ دوم | گالينگور | وزيري | 872 صفحه
9789649817415 : شابک
 

شرايط فني و ضوابط قانوني انواع حريم در حقوق کاربردي ايران
 
شرایط فنی و ضوابط قانونی انواع حریم در حقوق کاربردی ایران   (لینک فهرست در وب سایت رسمی عباس بشیری - وکالت آنلاین)
شرایط فنی و ضوابط قانونی انواع حریم در حقوق کاربردی ایران   (لینک خرید در وب سایت رسمی عباس بشیری - وکالت آنلاین)

 

 
 
حقوق کاربردي اراضي در ايران   (لینک توضیحات و خرید این کتاب از انتشارات جنگل)
 
انتشارات جنگل
:انتشارات
عباس بشيري، امير حسين ميرزائي
 
1391 : سال نشر
گالينگور | وزيري | 792 صفحه
9789649816913 : شابک
 

حقوق کاربردي اراضي در ايران
 
حقوق کاربردی اراضی در ایران  (لینک خرید در وب سایت رسمی عباس بشیری - وکالت آنلاین)
 
 



دیگر کتب انتشار یافته از این نویسنده

قوانین و مقررات مربوط به زنان در ایران

مجموعه قوانین و مقررات آموزشهای فنی و حرفه ای

مجموعه قراردادهای سفید

مجموعه قراردادهای سرخ

مجموعه قراردادهای سبز





پیوندهای حقوقی :

آراء وحدت رویه

گروه تحقیق کتاب های حقوقی

آدرس کلانتری های تهران

پیشنهاد ویژه

کتاب ها و تألیفات

امور موکلین

مشاوره تلفنی

قبول کلیه دعاوی حقوقی

دفاعیات

حقوق قرارداد

سوالات حقوقي كاربران

مقالات

امور ثبتی

لوایح

امور قرارداده

 

آدرس دفتر وکالت : بلوار کشاورز -اول فلسطین جنوبی - کوچه شهید امیر حسین ذاکری - بن بست اول پلاک 1 واحد 10

پذیرش : روزهای (شنبه و دوشنبه) از ساعت 16 الی 20

شماره تماس : عباس بشیری 09121271413

پست الکترونیکی :


+ نوشته شده در  جمعه بیستم بهمن ۱۳۹۱ساعت ۳ ب.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

 

قطر با طراحی ۵ استادیوم پیشرفته که با استفاده از انرژی خورشیدی، دمای فضای درونی را به کمتر از ۲۸ درجه سانتی‌گراد می‌رساند، یکی از مدعیان اصلی کسب میزبانی جام‌جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲ است.

 

معمــــار

معمار - ایده های قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲

معمــــار

 معمار - ایده های قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲

  معمــــار

 معمار - ایده های قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲

معمــــار

 

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه دهم مهر ۱۳۸۹ساعت ۳ ب.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

+ نوشته شده در  پنجشنبه یازدهم شهریور ۱۳۸۹ساعت ۵ ق.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

 

 

تجلیل از یک آرشیتکت برجسته ایرانی در موزه هنری شهر لس آنجلس

 

انجمن معماران و طراحان ایرانی لس آنجلس طی مراسمی که در تالار «بینگ» موزه هنری این شهر LACMA برگزار می شد از هوشنگ سیحون، مهندس معماری که بنای مزار بوعلی سینا، مقبره نادرشاه و بنای یادبود عمرخیام در ایران از آثار طراحی اوست تجلیل کردند.

این مراسم که هم زمان با سالروز ٩٠ سالگی این هنرمند برجسته ساکن ونکوور کانادا برگزارمی شد، با خوشامد گویی نماینده انجمن معماران و طراحان ایرانی لس آنجلس و نمایش فیلم مستندی از زندگی حرفه ای مهندس سیحون آغازشد. این مستند که توسط نشریه «معمار» در داخل ایران تهیه شده ، تفسیرمصوری است از آثار و از نقش هوشنگ سیحون درصحنه هنر و معماری معاصر و تاثیری که او به عنوان استاد و رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برشاگردان بی شمارخود داشته است.

 جلسه بزرگداشت مهندس سیحون با سخنرانی حسین امانت، طراح آرشیتکت میدان شهیاد که امروزه به میدان آزادی معروف است آغاز شد. این هنرمند و طراح برجسته ضمن یادآوری خاطرات دانشجویی در مکتب استاد هوشنگ سیحون که اغلب با سفرهای تحقیقی و آموزشی و دیدار از بناهای تاریخی و مهم معماری ایران همراه بود در مورد مسئله کروکی کردن یا طراحی پیش از انجام معماری که هوشنگ سیحون مبتکر آن بوده است سخن گفت با تاکید بر این مسئله که « هرگز پیش از مهندس سیحون که از کودکی به نقاشی و طراحی می پرداخته چنین رسمی رایج نبوده است و امروزه هنوز هم در مدارس معماری ایران از کروکی کردن طرح به عنوان یکی از تکنیک های ضروری معماری استفاده می شود.»

 

معمــــار

 هوشنگ سيحون - Hooshang Seyhoon

معمــــار

 

 

دربخش دیگری از این برنامه سه ساعته پروفسور تالین گرگور، کارشناس معماری مدرن و معاصر خارج از کشورهای غربی درباره خصوصیات طرح های معماری مهندس سیحون، این طراح برجسته آرامگاه بزرگانی چون «کمال الملک»، کلنل محمد تقی پسیان ، بنای موزه شهر توس و ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه سخن گفت.

هوشنگ سیحون در سال ۱۲۹۹ در تهران و در خانواده ای اهل موسیقی به‌دنیا آمد. پدر بزرگ او میرزا عبدالله فراهانی بنيانگذار موسيقی سنتی و معروف به پدر موسيقی سنتی ايران بوده است. مادرش، مولود خانم، از نوازندگان تار و سه تار و احمد عبادی استاد بزرگ سه تار نیز دايی سيحون است. او پس از پایان تحصیلات معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به دعوت آندره گدار (رئيس اداره باستان شناسی وقت ايران) برای دامه تحصيل به فرانسه می رود و در دانشسرای عالی هنرهای زیبای پاریس (بوزار) به مدت ۳ سال تحت تعليم « اوتلو زاوارونی» به تكميل فراگیری هنر معماری می پردازد و در سال ۱۹۴۹ با درجه دكترای هنر از این دانشسرا فارغ التحصیل می شود. او در بازگشت به ایران در سن ٢٣ سالگی نخستین اثر معماری خود که بنای یادبودی بر مزار بوعلی سینا بوده است را طراحی می کند.

سيحون در طول سال ها فعالیت هنری و فرهنگی، عضو شورای ملی باستان شناسی ، شورای عالی شهرسازی، شورای مركزی تمام دانشگاههای ايران و کمیته بین المللی ایکوموس Icomos(وابسته به يونسكو در پيش ازانقلاب) بوده و به مدت ۱۵ سال مسؤوليت مرمت بناهای تاريخی ايران را برعهده داشته است.

 

معمــــار

 هوشنگ سيحون - Hooshang Seyhoon

معمــــار

  

استاد هوشنگ سیحون که سال ها به تدریس در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران اشتغال داشته و یک دوره نیز به ریاست این دانشکده رسید به عنوان «سازنده بناهای ماندگار» شناخته شده است. هنرمندی که آرامگاه بزرگانی چون فردوسی و خیام و بسیاری از بناهای برجسته دیگری که امروز از افتخارات معماری ایران محسوب می شود از آثار او به شمار می رود. او هم چنین طراحی ساختمان های سازمان نقشه برداری كل كشور، کارخانه نخ ريسی كوروس اخوان، كارخانه آرد مرشدی، مجتمع آموزشی ياغچی آباد، سينما آسيا، سينما سانترال، كارخانه كانادادرای (زمزم فعلی ) در تهران و اهواز ، كارخانه يخ سازی كورس اخوان و حدود ۱۵۰ پروژه مسکونی خصوصی را بر عهده داشته است.

استاد هوشنگ سیحون طراح یا نقش اندازی است که در دنیای ابعاد، از معانی پر رمز و راز باطن سخن به میان می‌آورد و معانی و فلسفه نظری و وجودی بزرگانی که او معمار و طراح آرامگاه آن ها بوده است ، در نقش های بناهای یادبودی که برمزار آن ها ساخته است به خوبی نمایان ‌است. به عنوان مثال در ۱۳۳۸، هوشنگ سیحون آرامگاه حکیم عمر خیام را بر مبنای اصول ریاضی و هندسی خیام ، محاسبه و طراحی کرده‌است.

مهندس سیحون در کتاب «نگاهی به ایران» خود در مورد بنای آرامگاه نادر شاه افشار می‌نویسد:« ماده اصلی ساختمان از سنگ خارای منطقه کوهسنگی مشهد، مشهور به سنگ هر کاره‌است، این سنگ یکی از مقاوم ترین سنگ هایی ست که در ایران وجود دارد.»

او دلیل این انتخاب را «برجسته ساختن صلابت و عظمت نادر شاه افشار» می خواند و در ادامه این مطلب می‌نویسد: «شکل کلی و مقبره نادر به شکل شش ضلعی متناسبی است که، شکلِ سیاه چادرها را در تماشاگر بنا تداعی می‌کند، دلیل این امر هم این نکته ‌است که نادر به جای کاخ در زیر چادر زندگی می‌کرد».

 

معمــــار

 هوشنگ سيحون - Hooshang Seyhoon

معمــــار

  

سیحون در طول سال ها در کنار معماری، به نقاشی از مناظر و روستاهای ایران نیز می‌پرداخت و نمایشگاه‌هایی از این بخش از آثار خود در ایران و کشورهای دیگر جهان برپا کرده‌است. آثار وی در نمایشگاهی در دانشگاه ماساچوست در سال ۱۹۷۲ در کنار آثار هنرمندانی چون پیکاسو و سالوادور دالی قرار گرفت. یکی از آثار هوشنگ سیحون که در این نمایشگاه ویژه به نمایش گذاشته شد، تابلویی از «کلاف های خطی» این هنرمند بود که در آن سیحون از شیوه ابداعی و بی سابقه ای از خطوط موازی و پرپیچ و تابی که هیچگاه یکدیگر را قطع نمی کنند استفاده کرده بود. مجموعه ای از آثارنقاشی هوشنگ سیحون که توسط دانشگاه های هاروارد و برکلی گردآوری شده است هم اکنون دراین موسسات فرهنگی نگهداری می شود.

برنامه گرامی داشت هوشنگ سیحون با حضور شهردار شهر بورلی هیلز و مدعوینی که از سراسر جهان برای شرکت در این جلسه به شهر لس آنجلس آمده بودند با سخنرانی نماینده انجمن معماران و طراحان ایرانی و اجرای موسیقی آوانگاراد توسط «سوسن دیهیم»، آهنگساز و وکالیست بین المللی ادامه یافت و پس از اجرای موسیقی سنتی توسط پژمان حدادی نوازنده سازهای کوبه ای، استاد منوچهر صادقی ، موسیقی دان ،آهنگساز و استاد دانشگاه ساکن این شهر قطعه ای از ساخته های خود را به مهندس سیحون اهدا کرد.

  

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه چهارم شهریور ۱۳۸۹ساعت ۴ ق.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

 

 

رقابت معماران و طراحان جهان برای کسب جایزه زمین

 

 


طرح یک بنای ابتکاری و نو که با همکاری دانشگاه کمبریج خلق شده است به مرحله نهایی مسابقه جایزه زمین ۲۰۱۰ راه یافت.

"جایزه زمین" جایزه ای است که به طراحان جهان در زمینه های معماری، نوآوری، طراحی کالا و مد اعطا می شود.

این جایزه به اشخاصی تعلق می گیرد که با تکنولوژی نوین و طراحی های خلاقانه روش های جدیدی برای زندگی بهتر آینده بشر ارائه می دهند.

 

serin.blogfa.com

 

"Sustainable Shells" (روکش توسعه پذیر) که توسط دانشگاه کمبریج ارائه شده است قصد دارد مدلی برای ساختمانهای توسعه پذیر با استفاده از انرژیهای پاک و طبیعی در برخی از دور افتاده ترین و فقیرترین مناطق دنیا آماده کند.

این طرح توسط "مایکل رامگ" عضو دپارتمان معماری دانشگاه کمبریج، "جان اوشندورف" مهندس موسسه تکنولوژی ماساچوست و "پیتر ریچ" از یوهانسبرگ ارائه شده است که با پیشنهاد ایده های جدید و خلاقانه می تواند عاملی در بهبود کیفیت زندگی مردم کل جهان باشد.

طرح روکش توسعه پذیر مدلی است که به جوامع شهری اجازه می دهد تا از منابع انرژی طبیعی استفاده کنند.

در حال حاظر آفریقای جنوبی یکی از کشورهایی است که با استفاده از متد استفاده شده در این طرح در ساخت سازه ای فرهنگی در پارک ملی "Mapungubwe" پیش گام بوده است.

فینالیستهای جایزه زمین توسط کمیته ای ۲۹ نفره از قضات که متشکل از دانشمندان، معماران، هنرمندان و محیط زیست شناسان است انتخاب می شوند.

برنده این مسابقه جایزه ای معادل ۵۰ هزار یورو دریافت خواهد کرد و نتایج و برنده نهایی در تاریخ ۱۶ سپتامبر اعلام خواهد شد.

+ نوشته شده در  سه شنبه دوم شهریور ۱۳۸۹ساعت ۳ ق.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

 

در مورد پست "اعتراض به طرح سفارتخانه جدید ایران در لندن" :

 

اهالی این محله همچنان بر جلوگیری از ساخت بنایی مدرن در محله قدیمی شان اعتراض دارند. معمار این طرح آرمین محسن دانشگر - معمار بزرگ ایرانی در وین است که می گوید این طرح به تایید تمامی مسئولان مربوطه رسیده و کاملاْ همخوان با بافت محل بنا طراحی شده است. قسمتی نیز برای انجام فعالیت های فرهنگی در طرح این سفارت خانه در نظر گرفته شده است که بگونه ای در دل آن ساختمان قرار خواهد گرفت و قسمتی از ساختمان سفارت روی آن کنسول میشود. برای این معمار ایرانی آرزوی موفقیت می کنیم.

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هفتم مرداد ۱۳۸۹ساعت ۴ ب.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

 
 
 

خلوت‌گزیده را به تماشا چه حاجت است؟

چون کوی دوست هست، به صحرا چه حاجت است؟

جانا! به حاجتی که تو را هست با خدا

کآخر دمی بپرس که ما را چه حاجت است

ای پادشاه حُسن، خدا‌را، بسوختیم

آخَر سوال کن که گدا را چه حاجت است

ارباب حاجتیم و زبان سوال نیست

در حضرت کریم تمنا چه حاجت است؟

محتاج قصه نیست گَرَت قصد خون ماست

چون رَخت از آن توست، به یَغما چه حاجت است؟

جام جهان نماست ضَمیرِ مُنیرِ دوست

اظهار احتیاج خود آن جا چه حاجت است؟

آن شد که بار منت مَلاح بُردمی!

گوهر چو دست داد به دریا چه حاجت است؟

ای مدعی! بُرو! که مرا با تو کار نیست

اَحباب حاضرند؛ به اَعدا چه حاجت است؟

ای عاشقِ گِدا! چو لب روح بخش یار

می‌داندت وظیفه، تقاضا چه حاجت است؟

حافظ! تو ختم کن که هنر خود عیان شود

با مُدعی نزاع و مُحاکا چه حاجت است؟

 
 
+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و یکم مرداد ۱۳۸۹ساعت ۱ ق.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 


اعتراض به طرح سفارتخانه جدید ایران در لندن

 


به نوشته هفته نامه بریتانیایی Mail On Sunday، ساکنان یکی از شیک ترین محله های لندن از پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا درخواست کرده اند برای جلوگیری از طرح دولت ایران جهت ساختن یک بنای عظیم مدرن به آنان کمک کند.

به نوشته این هفته نامه، ایرانی ها قصد ساختن سفارتخانه بسیار بزرگ جدیدی را دارند که با سفارتخانه کنونی این کشور تنها چند صد متر فاصله خواهد داشت. سفارتخانه جدید با کلیسای سن اوگوستین که یک کلیسای قدیمی است و نقشه آن را ویلیام باترفیلد، آرشیتکت معروف دوره ملکه ویکتوریا کشیده، فقط حدود سه متر فاصله خواهد داشت.

جان ادوارد هاوز، که از جانب ساکنان خیابان کوئینز گیت، در محله کنزینگتون لندن صحبت می کرد گفت از آنجا که پرنس چارلز به حفظ یکپارچگی و عدم تضاد در محیطی که بناهای سنتی بریتانیا در آنجا قرار دارند، بسیار علاقمند است، طی نامه ای طرح ساختمان جدید سفارت ایران به اطلاع او رسیده است. به نوشته نشریه مورد بحث، طراح ساختمان جدید سفارت ایران آرمین دانشگر، آرشیتکت ایرانی مقیم وین، است و قرار است در ساختن این بنای پنج طبقه از سنگ و مرمر و پنجره های نامنظم استفاده شود.

 

پرنس چارلز
پرنس چارلز به حفظ آثار تاریخی و معماری سنتی بریتانیا علاقه خاصی دارد

 

از زمین این ساختمان که متعلق به دولت ایران است در حال حاضر به عنوان یک پارکینگ رو باز استفاده می شود. ساندی تلگراف، یک هفته نامه دیگر بریتانیایی نیز به این موضوع پرداخته و می گوید ساختمان مدرن سفارت جدید موجب اعتراض ساکنین محل شده که می گویند مدرن بودن این ساختمان با سبک بناهای دیگر این محله همخوانی ندارد و نامتجانس به نظر می رسد.

 

پرنس چارلز
پرنس چارلز، ولیعهد انگلستان در بم

 

این روزنامه می نویسد احداث سفارتخانه جدید ایران دهها میلیون پوند هزینه در بر خواهد داشت. نقشه سفارتخانه جدید در ماه ژانویه به شورای محلی کنزینگتون و چلسی تسلیم شده ولی ساکنان این منطقه می گویند تنها در ماه گذشته یعنی دو هفته پس از پایان نظرخواهی در این باره، از این موضوع با خبر شده‌اند. شورای محلی کنزینگتون و چلسی، بنا بر ملاحظات امنیتی بر خلاف معمول هیچگونه اطلاعاتی راجع به جزئیات نقشه سفارت جدید در سایت خود نگذاشته است و مردم باید با مراجعه به شهرداری محل و نشان دادن کارت هویت خود موفق به مشاهده نقشه دویست صفحه ای این سفارت شوند بدون این که بتوانند این نقشه ها را کپی کنند.

یک آژانس معاملات ملکی در کنزینگتون می گوید احداث سفارتخانه جدید سبب خواهد شد که قیمت خانه های این محل که قیمتشان از سه و نیم میلیون پوند به بالاست، بیست درصد کاهش یابد. هنوز معلوم نیست پس از ساختن سفارتخانه جدید، دولت ایران با ساختمان کنونی سفارت چه خواهد کرد.

ساندی تلگراف می نویسد شورای محلی کنزینگتون، اکنون یک سری نقشه های کامپیوتری سفارتخانه جدید را در سایت خود گذاشته است ولی می افزاید که این این نقشه ها قبلا هم در سایت متعلق به آرشیتکت این ساختمان دیده می شد. این روزنامه خاطر نشان می کندکه شورای محلی کنزینگتون این شکایت که راجع به نقشه سفارت جدید ایران با مردم قبلا مشورت نشده بود را رد کرده است. تصمیم قطعی در باره احداث ساختمان جدید در پائیز امسال گرفته خواهد شد.

 

منبع

 

+ نوشته شده در  دوشنبه یازدهم مرداد ۱۳۸۹ساعت ۵ ب.ظ  توسط محمّد احمدوند -- Mohammad Ahmadvand  | 

مطالب قدیمی‌تر
Search Engine Submission - AddMe